Gravarne 16-17/7

Ursäkta för den sporadiska rapporteringen. Batterierna tog slut innan vi nådde civilisationens utkanter...

Vi fastnade på Stegelholmen (norr om Kungsviken) ett par nätter. Dels var stället riktigt trevligt på alla sätt. Även fästingarna tyckte om platsen (och oss). 
Först var vädret alldeles för bra för att fortsätta. Stark värme och sol innebär att man vill bada. Sen blev vädret dåligt(regn) och då är det inte kul att segla. Vi stannade kvar och läste ut lite böcker m.m.
Sen kom kombinationen vind och sol. Vi kastade loss tråcklade oss ut via strömmarna bland tyskar, tyskar, danskar och någon enstaka förvirrad svenskbåt. Vi hade en skaplig segling upp till Kungshamn (Gravarne).

Vi har nog inte legat i Kungshamn på ca fyra år. De mysiga slitna traktordäcken på algtäckta stenmurar var eratt med nytt tryckimpat trä, gästplatserna var tydligt angivna och hamnbyggnaden var renoverad, men....

Man ska erlägga hamnepengen i automat nuförtin (tyvärr är korten slut, kontakta Hamnevärden). Hamnefogden förklarade uppgivet att alla passerkorten till toa och dusch var slut trots deponi på 100 kr. Ska man pinka får man kontakta Hamnefogden. Samma gäller dusch. Han tänkte dock gå hem klockan 22 så vill man pinka därefter får man väl inprovisera, eller skaffa en båt med toalett (ett alternativ vi gjort i förebyggande syfte).

Nåväl, hamnefogden släppte in oss till duschen som ju faktiskt var relativt fräsch men vattenregleringen är förprogrammerad. Temperaturen är fjösig, varken kall eller varm och mängden vatten innebär att användaren får jogga runt i utrymmet för att bli blöt.
Intressant fenomen det här. Vem bestämmer vad som är lämplig temperatur för svenska, tyska, norska, danska, engelska sjöfarare?Är det en EU myndighet? Socialstyrelsen? Folkomröstning? Någon har ju tagit ett beslut, väl genomtänkt. Temperaturen i Kungshamn skall vara fjösig--var god säkerställ aktiviteten.

Dags för rakning--trodde jag. I stället för speglar har man i det nyrenoverade hygienutrymmet satt upp polerade plåtskivor. Dessa är sannolikt polerade med 80 papper för detaljupplösningen är samma som skugga. Skäggstrån går inte att urskilja i figuren som presenteras på plåtskivan.
Alla som sett mig skäggig vet att mina skäggstrån är synnerligen urskiljbara även för en starrdrabbad pensionär.
Rakningen får skjutas på framtiden...

Nu på morgonen regnar det. vi är vanklemodiga, ska vi fortsätta eller stanna kvar i Kungshamn....Vi får se vad det blev.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vankelmod i semestertider kan till och med vara ett hälsotecken..

2010-07-17 @ 19:11:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0