Den sista färden...




I söndags flyttade vi båten till Björlanda för vintervilan. Har inte mastat av ännu men det blir nog inga mer seglingar i år med Bubbla. Givetvis hade vi sydliga vindar, rätt i snoken. och ibland nästan två knops motström. Det blev till att putta på med järn genuan.

Vårt kapell och däck var märkligt prikigt och smutsigt. Vi konstaterade att det var sot. Så var det även för båtgrannarna. Efter lite efterforskning visade det sig att det måste vara fredagens storbrand i Stora Höga som ligger bakom. Vad skulle det annars vara? Blir ett kul arbete med att få rent om det alls går. Bränt plastsot....
 
http://stenungssund.se/nyheter0/brandistorahoga.5.43147607123cb56613c80001.html 









4-5/9 24 timmars

Ja då var det dax igen. Vi seglade 24 timmars. Det har vi inte gjort sedan 1997.....Skillnaden nu var att vi seglade med modern båt och modern utrustning.
Seglingen var kul som vanligt liksom inslagen av taktik, väderomslag och skiftningar men navigationen har blivit direkt tråkig med plotter.
När man har vakten vid rodret går väl an men vakten utan roder då man förr skötte navigationen blir lite seg. Man är överflödig på något sätt.
Rorsman hade förritiden fullt upp med att hålla fyrkaraktärer och enslinjer under kontroll emedan navigatören hade fullt upp under skum belysning med att förbereda nästa move. Nu sitter man och hoppas på en kursändring så att man åtminsone kan trimma segel.....Rorsman sköter uppsikt, navigation och roder så i princip skulle man kunna segla det här på två man framöver, om det inte vore för trevligt sällskap. Det är liksom att det är en utmaning mindre.
Nåväl utmaningarna räcker dock för att tacka ja om det blir fler erbjudanden, finns det inte jobb för navigatörer får man väl utveckla rollen som skeppskock, tills skepparen skaffar micro ;-).
Se mera på http://bonasia.blogg.se

RSS 2.0