17-18/7 Kungshamn-Björnryggen

Vi hade hört att våra vänner  Björn och Sara skulle finnas i närheten av Grebbestad och tog oss genom Soten upp norrut. Senare visste vi att de var i själva Grebbestad. Det fanns en hake dock. Det var GT karneval och vi ankommer ca 17:30 till en gästhamn i Bohuslän.  Gissa om det fanns bra med plats?

Två minuter innan tilläggning börjar det dessutom att regna så vi måste baxa fram sjöstället. Mellan regndropparna flinar bautastora akterspeglar från gigantiska Norska slagskepp, Tyska semesterplattformar modell hangarfartyg och en och annan Dansk wienerbrödsveranda i flytande form.

Det kunde finnas en plats för ett litet svenskt plastskrov ytterst på flytbryggan. Med tanke på väderprognosen avstod vi och tog oss tre distans till Björnryggen (syd Otterön).

Björnryggen erbjuder en kalashamn i form av en av istiden (förra) skapade naturlig stenkaj, djupt ända in. Stället känns igen av de karaktäristiska stenstoderna som är lika mystiska som de på Påskön. Forskarna söker fortfarande förklaringar men har inte enats om teorierna. Mest sannolikt är teorin om Aliens (Grebbestadianer)

Om någon undrar varför sjömän eller sjörövare ibland bara har ett ben så beror det på att en Grebbestadian troligen slitit av det andra och offrat den till Gudarna som en varning. ”Den som kommer hit får sparken”

Ha, haaa, vi har högre mast än norrmännen (ett tag)

Var är Rickard??

När vädret blev bättre lurade vi ut våra vänner Björn och Sara som troligen inte hade något emot att lämna livet och ståheijet inne i Grebbestad med mer eller mindre övertända billiga coverband…

 

Sol och starka vindar, vi ligger kvar och goonar oss.

Korvbrödsgubben är nöjd över detta beslut....


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0