4-5/9 24 timmars

Ja då var det dax igen. Vi seglade 24 timmars. Det har vi inte gjort sedan 1997.....Skillnaden nu var att vi seglade med modern båt och modern utrustning.
Seglingen var kul som vanligt liksom inslagen av taktik, väderomslag och skiftningar men navigationen har blivit direkt tråkig med plotter.
När man har vakten vid rodret går väl an men vakten utan roder då man förr skötte navigationen blir lite seg. Man är överflödig på något sätt.
Rorsman hade förritiden fullt upp med att hålla fyrkaraktärer och enslinjer under kontroll emedan navigatören hade fullt upp under skum belysning med att förbereda nästa move. Nu sitter man och hoppas på en kursändring så att man åtminsone kan trimma segel.....Rorsman sköter uppsikt, navigation och roder så i princip skulle man kunna segla det här på två man framöver, om det inte vore för trevligt sällskap. Det är liksom att det är en utmaning mindre.
Nåväl utmaningarna räcker dock för att tacka ja om det blir fler erbjudanden, finns det inte jobb för navigatörer får man väl utveckla rollen som skeppskock, tills skepparen skaffar micro ;-).
Se mera på http://bonasia.blogg.se

Kommentarer
Postat av: Håkan

Skepparen har inga planer på att skaffa micro. Och så länge startchokladen och korvgrytan finns kvar på menyn så är "bubblaren" fri att utveckla rollen ombord oavsett om det är 24-timmars eller oktobersegling.

2009-09-12 @ 15:27:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0