Getterön-Varberg....nästan som D-day...

Vinden ökade under hela dagen. Bonasia har uppmätt 19 m/s....vi 18 och Skepparen på Getteröbåtarna som går mellan Varberg och Getterön påstår att vinden varit runt 20. Nåväl, det närmar sig slutet på Bubblas och Bonasias gemensamma resa så vi ville fira av det med en bit mat på stan. Mellan Getterön och Varberg går en lite ombyggd fiskebåt som tar passagerare. På anslagstavlan varnas det för att om det blåser för mycket så går inte båten. 16:15 avgången skulle dock gå men skepparen tog bara halva priset eftersom han inte kunde lova att han kunde köra ut oss tillbaka på kvällen. Vi antog denna utmaning mot vädrets makter och åkte med. I båten kändes det som i inlednings scenerna i filmen "Save private Ryan" när landstigningsbåtarna under svåra förhållanden tog sig mot stranden. Tur att vi hade med oss sjöställen trots båtens robusta väderskydd. Lite småblött var det allt.
I Varberg var det fullt tryck på turisterna. Till Håkans stora förtjusning var det även show off för innebandyfantomer från sportens inre kretsar på torget. Kvällen blev lyckad och yes...det blåste inte mer än att färjkarlen likt Karon trotsade strömmarna och tog oss över Styx tillbaka till vårt tillfälliga hem...

Sjön hamrar mot stålskrovet och vi gör oss beredda att landstiga och storma Varberg med laddade plånböcker. Notera de bistra sammanbitna minerna. 


Sjön dundrar mot vår trygga pir som vi gömmer oss bakom. varbergs fäestning i bakgrunden.

Kommentarer
Postat av: Håkan

En grymt läcker bild, kan rent av vara värd ett fotopapper om upplösningenn är den rätta.

2009-07-30 @ 22:46:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0