Utkäften-Vannholmen

Sol och svaga vindar. Det luktar naturhamn även nästa natt. vi kastar loss från Utkäftens trygga klippor och sätter kurs mot Marstrand för att inhandla något grillbart. I Marstrand är det en kakofoni av flytetyg. RIB båtar med mer eller mindre erfiaret folk med mer eller mindre koll på väjninggsregler och fart bestämmelser. Tyskar i biffiga farkoster, Polacker i inte lika biffiga farkoster, Norrmän och Holländare trängs med vanliga svenska barnfamiljer. Heléne hoppar iland medans jag snurrar omkring därute. Efter bunkringen av grillbart sätter vi kurs mor Vannholmarna norr om Marstrand. Det finns öar med samma namn söder om med en helt annan historia. (läs om de två systrarna på Vannholmarna)

Vi hittar en kanonplats. Det är vrålvarmt i sittbrunnen men bara17 grader i vattnet. Vi solar, slappar och ljuger med båtgrannen som kommer in med en nyare version av vår båtmodell. Han ser lite skeptisk ut när Heléne berättar att vi nyss kommer från Ystad. Själv har han masat sig upp till Smögen på två veckor och hukat sig från alla oväder.

Vi grillar marinerad karré och champinjoner som serveras tillsammans med en sallad (rödlök, nektarin, basilika, tomater och riven plocksallad, och ett glas Cabarnet i solnedgången.

Vår båt "Bubbla" i mitten och Marstrand i bakgrunden

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0